Recept
« Terug naar recepten
Spinazie met rozijnen en pijnboompitten
PT20M
Spinazie met rozijnen en pijnboompitten
Een heerlijk spinazie met rozijnen en pijnboompitten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazie met rozijnen en pijnboompitten te bereiden
Verhit de olie in de koekenpan en bak de pijnboompitten hierin in korte tijd bruin. haal ze uit de pan en leg ze apart. Bak in de zelfde olie de blokjes ham. Goed roeren.Laat de rozijnen goed uit lekken, bak ze even mee met de ham. Doe ze dan bij de pijnboompitten. Zet het vuur op de hoogste stand en bak de drooggedepte spinie beetje bij beetje. Goed blijven roeren zodat het vrijkomend vocht snel verdampt. Voeg de ham, pijnboompitten en rozijnen toe als de spinazie goed is geslonken. Voeg zout en vers gemalen peper toe. Direct opdienen.