KookJij

Spinazie op Indiase Wijze

Een eenvoudig groentegerecht uit India, in ieder geval op z'n Indiaas gekruid. De versie met de wilde spinazie vind ik het lekkerst.
Recept van:
Bereidingstijd: 4 min
Personen: 40 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinazie op Indiase Wijze te bereiden

  1. Verhit de olie in de wadjan en voeg toe de ui en een eventueel lombokje. (dat ontzaad is en is fijngesneden)
  2. Zodra de ui glazig is de gember en de knoflook toevoegen.
  3. Na 1 minut toevoegen de ketumbar, djinten, kunyit en garam masala.
  4. Wanneer de geuren los komen de spinazie toevoegen en lekker laten slinken en veel roeren.
  5. Na een minuut of 5 (dus wanneer de spiazie al aardig is geslonken) de wok afdekken met een deksel en op een matig vuur verder laten sudderen tot het mengsel in de wok groen wordt.
  6. Gerecht kan nu worden opgediend, anders om de paar minuten roeren om aanzetten te voorkomen en oppasen dat er niet te veel vocht verdwijnt (aanvullen met heet water).
  7. Mijn schoonmoeder deed er nog vaak kleine baby maiskolfjes in.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dit spinazie gerecht kun je eigenlijk overal bij eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Tanja, invriezen kan volgens mij wel.
Jan A.
Nadine

Nadine zegt:
Lijkt mij erg lekker, wok spinazie altijd maar deze variatie nog nooit gemaakt. Bedankt voor dit recept!
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Zo word een "hollandse " groente meteen heel anders :-) Samen met deze specerijen lijkt me dit heel lekker! Snel eens proberen. Kun je dit gerecht eventueel ook invriezen?