Recept
« Terug naar recepten
Spinazie op Indiase Wijze
PT4M
Spinazie op Indiase Wijze
Een eenvoudig groentegerecht uit India, in ieder geval op z'n Indiaas gekruid. De versie met de wilde spinazie vind ik het lekkerst.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
40 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazie op Indiase Wijze te bereiden
- Verhit de olie in de wadjan en voeg toe de ui en een eventueel lombokje. (dat ontzaad is en is fijngesneden)
- Zodra de ui glazig is de gember en de knoflook toevoegen.
- Na 1 minut toevoegen de ketumbar, djinten, kunyit en garam masala.
- Wanneer de geuren los komen de spinazie toevoegen en lekker laten slinken en veel roeren.
- Na een minuut of 5 (dus wanneer de spiazie al aardig is geslonken) de wok afdekken met een deksel en op een matig vuur verder laten sudderen tot het mengsel in de wok groen wordt.
- Gerecht kan nu worden opgediend, anders om de paar minuten roeren om aanzetten te voorkomen en oppasen dat er niet te veel vocht verdwijnt (aanvullen met heet water).
- Mijn schoonmoeder deed er nog vaak kleine baby maiskolfjes in.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dit spinazie gerecht kun je eigenlijk overal bij eten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Nadine zegt:
Tanja Hermens zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Jan A.