Recept
« Terug naar recepten
Spinazie-taart
PT60M
Spinazie-taart
Een heerlijk spinazie-taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Groeiend Kookboek
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit m'n hoofd en op gevoel, verder geinspireerd op een 4-tal verschillende recepten.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazie-taart te bereiden
Laat de bladspinazie ontdooien langzaam of snel in de magnetron. Knijp het een beetje uit en giet het smeltwater weg.
Meng daarna ALLES (behalve de plakjes bladerdeeg) in een grote kom.
Maak van het net ontdooide bladerdeeg een waterdichte bekleding (tip: snijd 2 plakjes diagonaal door en je komt een heel eind met deze puzzel, zeker als je het eerste plakje in het midden van de taartvorm neerlegd)
Giet het mengsel in de vorm en maak het creatief af met de overgebleven plakjes bladerdeeg.
Meng daarna ALLES (behalve de plakjes bladerdeeg) in een grote kom.
Maak van het net ontdooide bladerdeeg een waterdichte bekleding (tip: snijd 2 plakjes diagonaal door en je komt een heel eind met deze puzzel, zeker als je het eerste plakje in het midden van de taartvorm neerlegd)
Giet het mengsel in de vorm en maak het creatief af met de overgebleven plakjes bladerdeeg.
Mijn kookverhaal (Groeiend Kookboek)
De taart van de foto was voor de verjaardag van Max. Zonder kaarsjes natuurlijk want die hadden 's ochtends al op de slagroomtaart gestaan. Kids vinden deze Spinazietaart ook superlekker.
groeiendkookboek zegt: