KookJij

Spinazie-taart

Een heerlijk spinazie-taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4-5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Uit m'n hoofd en op gevoel, verder geinspireerd op een 4-tal verschillende recepten.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinazie-taart te bereiden

Laat de bladspinazie ontdooien langzaam of snel in de magnetron. Knijp het een beetje uit en giet het smeltwater weg.
Meng daarna ALLES (behalve de plakjes bladerdeeg) in een grote kom.
Maak van het net ontdooide bladerdeeg een waterdichte bekleding (tip: snijd 2 plakjes diagonaal door en je komt een heel eind met deze puzzel, zeker als je het eerste plakje in het midden van de taartvorm neerlegd)

Giet het mengsel in de vorm en maak het creatief af met de overgebleven plakjes bladerdeeg.

Mijn kookverhaal (Groeiend Kookboek)

De taart van de foto was voor de verjaardag van Max. Zonder kaarsjes natuurlijk want die hadden 's ochtends al op de slagroomtaart gestaan. Kids vinden deze Spinazietaart ook superlekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

groeiendkookboek

groeiendkookboek zegt:
Je had gelijk! Dat was ik vergeten te vermelden. Eerst ontdooien en ontvochten. Doorsnee blijkt niet zoveel uit te maken, ik heb 'm al in verschillende maten gemaakt. Het luisterd niet zo nauw.
PSV -tje

PSV -tje zegt:
Groeiend kookboek. wat doe je met de spinazie? ik bedoel, zijn het deelblokjes of ga je hem eerst helemaal ontdooien? Wordt het geheel niet erg nat? Ik zou dan wat paneermeel op de bodem strooien om dit iets te absorberen. En wat is de doorsnee van jouw taartvorm?