Recept
« Terug naar recepten
Spinazie uit de oven
PT20M
Spinazie uit de oven
Een heerlijk spinazie uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Smulweb.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazie uit de oven te bereiden
Ontdooi de spinazie of kook de verse spinazie. Afgieten en zoveel mogelijk vocht verwijderen. Kruid de spinazie met wat bouillonpoeder. Maak de aardappelpuree op de gebruikelijke manier.
Kruid de tartaar en rul deze even in de koekenpan.
Doe in een ovenschaal de spinazie . Daaroverheen de tartaar en als laatste de aardappelpuree. Dit alles bedekken met een klein beetje geraspte kaas en eventueel een klontje boter.
Doe de schaal in de oven tot de kaas is gesmolten en een bruin korstje heeft gekregen.
Variatie: Voeg een gesneden tomaat op de laag spinazie.
Kruid de tartaar en rul deze even in de koekenpan.
Doe in een ovenschaal de spinazie . Daaroverheen de tartaar en als laatste de aardappelpuree. Dit alles bedekken met een klein beetje geraspte kaas en eventueel een klontje boter.
Doe de schaal in de oven tot de kaas is gesmolten en een bruin korstje heeft gekregen.
Variatie: Voeg een gesneden tomaat op de laag spinazie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
boomer zegt:
ger2 zegt:
Wat betreft de hoeveelheden,een laagje water op de grond gooien, er wat spijkers overheen en dan maar spijkers zoeken.
elucsa zegt:
spinazie ,andijvie: 300 -400 gr p.pers
vaste groenten wortel,bonen:2 gr.p.pers
rauwe groenten 75 gr 125 gr p.p
peulvruchten doperwter : -/+ 300 gr à 350 gr
kant en klaar :200 gr p.p 200 gr
diepvries groenten 175 -200 gram p.p.( per persoon)
beertje36 zegt:
Ja ik vind dit ook absoluut voor zeer kleine eters. ;)
nice4all zegt:
tunieze zegt: