Recept
« Terug naar recepten
Spinazielasagne met gorgonzola
PT75M
Spinazielasagne met gorgonzola
Een heerlijk spinazielasagne met gorgonzola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Angela Angela
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazielasagne met gorgonzola te bereiden
Doe wat olijfolie in een hapjes- of wokpan en fruit hierin de fijngehakte knoflook. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat de saus even pruttelen. Voeg daarna de prei en kruiden toe, evt ook een bouillonblokje. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus ongeveer 10 minuten doorpruttelen en giet het daarna over in een bak of pot en mix het geheel met de staafmixer fijn. Deze saus is nu klaar, laat het even staan.
Verwarm de oven voor op +/- 180 graden Celcius.
Zet de (afgewassen) hapjespan weer op het vuur en bak hierin het rundergehakt rul. Voeg als dit bijna klaar is de paprika (in stukjes gesneden) en spinazie toe. Roer dit een aantal keer om en laat het met een deksel op de pan een tijdje staan. Ook hier weer peper en zout toevoegen naar smaak. Als het klaar is de saus toevoegen en het geheel aan de kook brengen. De bedoeling is om de saus een beetje in te laten koken, zodat deze niet te nat is. Je kunt evt wat bindmiddel toevoegen.
Mix de creme fraiche met de twee eieren en voeg peper en zout toe.
Smeer de ovenschaal in met wat olie en bedek als eerste de bodem met een dunne laag van de gehaktsaus. Leg daar een laag lasagnevellen op en weer een laag saus. Herhaal dit nog eenmaal. Giet daarna het creme fraiche/eimengsel over de bovenste laag lasagnevellen en leg hierop plakken van de gorgonzola. Weer afdekken met lasagnevellen en als laatste de oude kaas erover strooien.
Bak de lasagne in ong. 40-45 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op +/- 180 graden Celcius.
Zet de (afgewassen) hapjespan weer op het vuur en bak hierin het rundergehakt rul. Voeg als dit bijna klaar is de paprika (in stukjes gesneden) en spinazie toe. Roer dit een aantal keer om en laat het met een deksel op de pan een tijdje staan. Ook hier weer peper en zout toevoegen naar smaak. Als het klaar is de saus toevoegen en het geheel aan de kook brengen. De bedoeling is om de saus een beetje in te laten koken, zodat deze niet te nat is. Je kunt evt wat bindmiddel toevoegen.
Mix de creme fraiche met de twee eieren en voeg peper en zout toe.
Smeer de ovenschaal in met wat olie en bedek als eerste de bodem met een dunne laag van de gehaktsaus. Leg daar een laag lasagnevellen op en weer een laag saus. Herhaal dit nog eenmaal. Giet daarna het creme fraiche/eimengsel over de bovenste laag lasagnevellen en leg hierop plakken van de gorgonzola. Weer afdekken met lasagnevellen en als laatste de oude kaas erover strooien.
Bak de lasagne in ong. 40-45 minuten gaar.
B.H. van der Lugt zegt: