Recept
« Terug naar recepten
Spinazieomelet
PT15M
Spinazieomelet
Een heerlijk spinazieomelet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Spinazieomelet te bereiden
Paar uur van te voren de spinazie op bv. een bordje laten ontdooien.
Je kan natuurlijk ook verse spinazie gebruiken.Die moet je dan wassen, laten uitlekken en grof hakken.
De spekplakjes in droge pan krokant bakken. Uit de pan nemen en verkruimelen. Eieren met zout en peper loskloppen, spinazie toevoegen. Knoflook pellen en boven de eieren uitpersen. Spekkruimels toevoegen, oreganoen creme fraiche door de eieren mengen. In grote koekepan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Eiermengsel erin schenken. Omelet op laag vuur bakken tot de bovenkant droog is. Een bord op de pan doen en samen omkeren en dan op nieuw in de pan laten glijden. Andere kant in ca. 5 minuten lichtbruin bakken.
Je kan natuurlijk ook verse spinazie gebruiken.Die moet je dan wassen, laten uitlekken en grof hakken.
De spekplakjes in droge pan krokant bakken. Uit de pan nemen en verkruimelen. Eieren met zout en peper loskloppen, spinazie toevoegen. Knoflook pellen en boven de eieren uitpersen. Spekkruimels toevoegen, oreganoen creme fraiche door de eieren mengen. In grote koekepan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Eiermengsel erin schenken. Omelet op laag vuur bakken tot de bovenkant droog is. Een bord op de pan doen en samen omkeren en dan op nieuw in de pan laten glijden. Andere kant in ca. 5 minuten lichtbruin bakken.
nelleke zegt: