Recept
« Terug naar recepten
Spinaziesalade met knoflookcroutons
PT30M
Spinaziesalade met knoflookcroutons
Een heerlijk spinaziesalade met knoflookcroutons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziesalade met knoflookcroutons te bereiden
Het ei in 10 min.hard koken,koud spoelen en pellen.Het ei halveren en de dooier boven een kommetje eruit wippen.Het eiwit fijn hakken.het sinaasappelsap,mosterd,peper en zout erdoor roeren.De olijfolie erdoor kloppen tot het een gebonden sausje ontstaat.Het teentje knoflook pellen en boven een ander kommetje uitpersen.De zachte boter erdoor roeren.De korstjes van het sneetje brood afsnijden.Het sneetje aan beide kanten besmeren met de knoflookboter en in dobbelsteentjes snijden.Het lenteuitje schoonmaken en iin dunne ringetjessnijden.De spinazie wassen en in een vergiet goed uit laten lekken.Evt.de steeltjes eraf halen.Een droge koekepan op hoog vuur zetten.Hierin de knoflookcroutons 1n 4 min.rondom goudbruin bakken.Intussen de spinazie in een slakom doen.Het sausje nogmaals doorroeren en over de spinazie schenken.De ringetjes lenteui,fijngehakte eiwit en de croutons over de salade verdelen.
Lekker met gebakken aardappelen en een gebakken snitsel.
Lekker met gebakken aardappelen en een gebakken snitsel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Je zou hem natuurlijk aan het eind er door kunnen verkruimelen.
Daniëlle zegt:
Het eiwit moet worden fijngehakt en sinaasappelsap, mosterd, peper en zout moet ergens door (het eiwit of de eidooier?) worden geroerd net als de olie zodat er een gebonden sausje ontstaat.
Op het eind wordt het gehakte eiwit wel weer apart vermeld maar wat er met de dooier gebeurd is, is mij een raadsel….?
Daniëlle zegt: