KookJij

Spinazieschotel met artisjok en rundvlees

Een heerlijk spinazieschotel met artisjok en rundvlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 3-4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinazieschotel met artisjok en rundvlees te bereiden

De aardappelblokjes gaarkoken en de spinazie ontdooien.
Champignons snijden. Knoflook en trassi in de pan en runderreepjes erbij doen. Ook de champignons toevoegen en het geheel even doorbakken.

Van de gekookte aardappel puree maken (zonder toevoegingen) en de uitgelekte spinazie erdoor doen. Eventueel op smaak brengen met een beetje peper en zout.
In een ingevette ovenschaal een paar lepels van het aardappel-spinaziemengsel platdrukken. Daarop het vleesmengsel met champignons verdelen. Hierop weer de in plakjes gesneden artisjok leggen en afdekken met het restant aardappel-spinaziemengsel. Afwerken door bedekken met tomatenblokjes en mozzarella kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Wanneer moet de artisjokken erbij???? Willemien
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Tania, Wat is trassi,dit recept lijkt mij erg lekker om te maken. Groetjes Willemien:p
Vusalja

Vusalja zegt:
Heerlijk !:D