Recept
« Terug naar recepten
Spinazieschotel met artisjok en rundvlees
PT45M
Spinazieschotel met artisjok en rundvlees
Een heerlijk spinazieschotel met artisjok en rundvlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
3-4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazieschotel met artisjok en rundvlees te bereiden
De aardappelblokjes gaarkoken en de spinazie ontdooien.
Champignons snijden. Knoflook en trassi in de pan en runderreepjes erbij doen. Ook de champignons toevoegen en het geheel even doorbakken.
Van de gekookte aardappel puree maken (zonder toevoegingen) en de uitgelekte spinazie erdoor doen. Eventueel op smaak brengen met een beetje peper en zout.
In een ingevette ovenschaal een paar lepels van het aardappel-spinaziemengsel platdrukken. Daarop het vleesmengsel met champignons verdelen. Hierop weer de in plakjes gesneden artisjok leggen en afdekken met het restant aardappel-spinaziemengsel. Afwerken door bedekken met tomatenblokjes en mozzarella kaas.
Champignons snijden. Knoflook en trassi in de pan en runderreepjes erbij doen. Ook de champignons toevoegen en het geheel even doorbakken.
Van de gekookte aardappel puree maken (zonder toevoegingen) en de uitgelekte spinazie erdoor doen. Eventueel op smaak brengen met een beetje peper en zout.
In een ingevette ovenschaal een paar lepels van het aardappel-spinaziemengsel platdrukken. Daarop het vleesmengsel met champignons verdelen. Hierop weer de in plakjes gesneden artisjok leggen en afdekken met het restant aardappel-spinaziemengsel. Afwerken door bedekken met tomatenblokjes en mozzarella kaas.
Willemien uit Canada zegt: