Recept
« Terug naar recepten
Spinaziesoep
PT30M
Spinaziesoep
Een heerlijk spinaziesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziesoep te bereiden
De spinazie wassen en laten uitlekken.
20 gram boter laten smelten, de spinazie er bij gedeelten in laten smoren.
Dan het water en wat zout toevoegen en de spinazie hierin zachtjes zeer gaar laten koken.
De spinazie door een zeef wrijven of met een blender fijnmaken en weer vermengen met het nat.
De overige boter en de bloem met iets nootmuskaat op het vuur dooreenroeren.
Hierbij langzamerhand het spinaziewater voegen.
De soep laten doorkoken en ze bij het opdoen afmaken met melk en eidooier, goed dooreen geklopt.
20 gram boter laten smelten, de spinazie er bij gedeelten in laten smoren.
Dan het water en wat zout toevoegen en de spinazie hierin zachtjes zeer gaar laten koken.
De spinazie door een zeef wrijven of met een blender fijnmaken en weer vermengen met het nat.
De overige boter en de bloem met iets nootmuskaat op het vuur dooreenroeren.
Hierbij langzamerhand het spinaziewater voegen.
De soep laten doorkoken en ze bij het opdoen afmaken met melk en eidooier, goed dooreen geklopt.