KookJij

Spinaziesoep

Een heerlijk spinaziesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinaziesoep te bereiden

De spinazie wassen en laten uitlekken.
20 gram boter laten smelten, de spinazie er bij gedeelten in laten smoren.
Dan het water en wat zout toevoegen en de spinazie hierin zachtjes zeer gaar laten koken.
De spinazie door een zeef wrijven of met een blender fijnmaken en weer vermengen met het nat.
De overige boter en de bloem met iets nootmuskaat op het vuur dooreenroeren.
Hierbij langzamerhand het spinaziewater voegen.
De soep laten doorkoken en ze bij het opdoen afmaken met melk en eidooier, goed dooreen geklopt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst