Recept
« Terug naar recepten
Spinaziesoep
PT30M
Spinaziesoep
Een heerlijk spinaziesoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziesoep te bereiden
Was de spinazie.Fruit de ui en de knoflook glazig in wat olie in de soeppan.Giet er de melk bij.Verhit de melk met de blokjes kippebouillon tot tegen de kook aan en laat de spinazie erin slinken.Pureer de soep met de staafmixer.Bind hem,terwijl de soep zachtjes kookt,iets door met beetjes tegelijk de allesbinder door (3 eetlepels).Roer de room en de tijm erdoor.Breng het op smaak met peper,zout en de nootmuskaat.Direct opdienen met de broodcroûtons apart erbij.Die strooi je er aan tafel overheen.