KookJij

Spinazietaart van filodeeg

Een heerlijk spinazietaart van filodeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinazietaart van filodeeg te bereiden

Laat de spinazie ontdooien.Laat het filodeeg in 1 uur ontdooien.Dek tijdens het maken van de taart het deeg steeds toe met een vochtig gemaakte theedoek om uitdrogen van de vellen te voorkomen.Zet een rechthoekige vuurvaste schaal die net zo groot of iets kleiner is dan het formaat van de deegvellen klaar.wrijf de bodem en zijkanten van de schaal dun in met olie.Vul een kommetje met olie en leg een kwastje klaar om de deegvellen in te smeren.Maak de knoflook schoon.Meng de parmezaanse kaas,de roomkaas en de eieren door elkaar.Verwarm de oven voor op 190 graden.Meng de spinazie met de uitgeperste knoflook en voeg zout naar smaak toe.Bedek de bodem van de schaal met 3 vellen deeg die aan beide kanten dun ingesmeerd zijn met olie.De deegvellen mogen iets over de rand van de vorm hangen.Schep hier en daar op het deeg kleine hoopjes van het spinaziemengsel.dek deze laag toe met een met olie ingesmeerd deegvel.Schep hier wat van het kaas-eimengsel op.Leg er een ingesmeerd deegvel bovenop.Herhaal deze handeling tot kaas en spinazie zijn opgebruikt.De laatste laag bestaat uit 2 vellen met olie ingesmeerd filodeeg die er losjes worden opgelegd.Sla het deeg dat over de rand van de vorm hangt terug in de vorm.Bak de spinazietaart 30 minuten in de oven.De bovenkant is dan knapperig en lichtbruin van kleur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst