Vlees : bleu chaud = 2 minuten aan elke zijde.
saignant = 3 minuten aan elke zijde.
Pas de pan aan de grootte van het vlees.
Vergeet je dampkap niet af te zetten bij het flamberen.
Recept
« Terug naar recepten
Spinnenkop met sjalot
PT30M
Spinnenkop met sjalot
Spinnenkop of onglet (rundvlees)
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeroen Meus
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinnenkop met sjalot te bereiden
- Haal het vlees een half uur op voorhand uit de koelkast.
- Verwarm de oven op 170°
- Snij de sjalot in dunne halve ringen.
- Kruid het vlees aan beide zijden met peper en zout naar smaak.
- Laat de boter goed heet worden, korst het vlees aan gedurende 2 minuten, zet het vuur zachter.
- Korst de andere zijde ook gedurende 2 minuten.
- Leg het vlees in een ovenschotel en zet deze in een voorverwarmde oven gedurende 5 minuten.
- Haal het vlees uit de oven, dek af met alu folie en laat 5 à 10 minuten rusten.
- Bak de sjalot lichtbruin in dezelfde pan, schnek er cognac over en flambeer kort.
- Voeg rode wijn toe en laat uitdampen.
- Voeg laurier en runderfond toe, kruid met peper en zout naar smaak.
- Laat enkele minuten sudderen.
- Dien op met zelfgemaakte fritjes.