Recept
« Terug naar recepten
Spirituele sinaasappeltaart
PT75M
Spirituele sinaasappeltaart
Een heerlijk spirituele sinaasappeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Recepten 36.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spirituele sinaasappeltaart te bereiden
Klop de boter met de suiker en het zout en voeg daar stuk voor stuk de eieren aan toe met de geraspte schillen van de sinaasappel en de citroen.
Blijf met de mixer ± 5 minuten doorkloppen.
Zeef de bloem met het aardappelmeel en bakpoeder en schep dit er bij beetjes voorzichtig door.
Doe het deeg over in een voorbeboterde springvorm en plaats deze in de voorverwarmde oven van 175°C.
Bak de taart eerst 30 minuten, schakel de oven daarna in op 200°C en bak nog ± 30 minuten door en prik er met een houten prikker rondom gaatjes in.
Bestrijk de taart met een mengsel van het sinaasappelsap en de Cointreau.
Blijf met de mixer ± 5 minuten doorkloppen.
Zeef de bloem met het aardappelmeel en bakpoeder en schep dit er bij beetjes voorzichtig door.
Doe het deeg over in een voorbeboterde springvorm en plaats deze in de voorverwarmde oven van 175°C.
Bak de taart eerst 30 minuten, schakel de oven daarna in op 200°C en bak nog ± 30 minuten door en prik er met een houten prikker rondom gaatjes in.
Bestrijk de taart met een mengsel van het sinaasappelsap en de Cointreau.