Recept
« Terug naar recepten
Spitskool
PT15M
Spitskool
Een heerlijk spitskool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
??? personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn eigen recept.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spitskool te bereiden
Snijd de spitskool in vieren, verwijder de harde kern en snijd in reepjes van ca. 1cm.
Smelt de boter in een ruime pan, snijd ondertussen de ui in niet al te kleine snippers. Fruit de uien in de gesmolten boter, voeg de kerrie toe, roer goed om.
Voeg beetje voor beetje de spitskool toe en laat "smelten" tot dat alle spitskool toegevoegd is. Strooi er wat peper en zout over. Laat, onder voortdurend omscheppen, door en door warm worden. Het geheel moet lekker knapperig blijven.
Smelt de boter in een ruime pan, snijd ondertussen de ui in niet al te kleine snippers. Fruit de uien in de gesmolten boter, voeg de kerrie toe, roer goed om.
Voeg beetje voor beetje de spitskool toe en laat "smelten" tot dat alle spitskool toegevoegd is. Strooi er wat peper en zout over. Laat, onder voortdurend omscheppen, door en door warm worden. Het geheel moet lekker knapperig blijven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
hns zegt:
Anna zegt:
Gewoon gekookt vind ik 't een beetje flauwe groente:p:p:p
slaatje zegt:
slaatje zegt:
hns zegt:
Barbara Metz zegt:
arachideolie =pindaolie.
neem een ei per persoon,z+p,een theel.koffiemelk en roer dat door de kool.
Dan eet je Orak-Arik,met rijst en sambal.:p