Recept
« Terug naar recepten
Spitskool Stoemp
PT45M
Spitskool Stoemp
Een heerlijk spitskool stoemp recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spitskool Stoemp te bereiden
*Kook de aardappels gaar en stamp ze fijn of knijp ze uit,enz
*Bak de spek uit in de rijstolie en zet het spek apart
*Bak vervolgens in de olie de uien.knoflook en lomboks tot de uien glazig zijn geworden.
*Doe dan de kerrie er bij en fruit aan tot de geur goed loskomt
*Doe er dan de gesneden spitskool bij,blijf roeren en doe er het spek weer bij.Blijf op hoog vuur en al roerend een minuutje of 5 bakken
*Doe een eierdopje vol water bij het kool-mengsel en roer goed door,tot het eierdopje water weg is gestoomd en doe er dan nog eens een dopje vol water bij en herhaal het proces.
*Leg dan gedurende 5 minuten een deksel op de pan en laat de kool garen
*Dan doen we het kool-mengsel bij de getampte aardappels en stampen dat goed door.Vervolgens doen we er de 100 cc room bij om het zaakje wat smeuiger te maken.
Dien op met karbonaadjes en zure uitjes
*Bak de spek uit in de rijstolie en zet het spek apart
*Bak vervolgens in de olie de uien.knoflook en lomboks tot de uien glazig zijn geworden.
*Doe dan de kerrie er bij en fruit aan tot de geur goed loskomt
*Doe er dan de gesneden spitskool bij,blijf roeren en doe er het spek weer bij.Blijf op hoog vuur en al roerend een minuutje of 5 bakken
*Doe een eierdopje vol water bij het kool-mengsel en roer goed door,tot het eierdopje water weg is gestoomd en doe er dan nog eens een dopje vol water bij en herhaal het proces.
*Leg dan gedurende 5 minuten een deksel op de pan en laat de kool garen
*Dan doen we het kool-mengsel bij de getampte aardappels en stampen dat goed door.Vervolgens doen we er de 100 cc room bij om het zaakje wat smeuiger te maken.
Dien op met karbonaadjes en zure uitjes