Geef dit bij kip of vleesgerechten.
Recept
« Terug naar recepten
Spitskool Thai
PT20M
Spitskool Thai
Een heerlijk spitskool thai recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spitskool Thai te bereiden
Maak de 2 eetlepels rijstolie heet en fruit daarin de currypasta tot ze heerlijk gaat geuren, fruit dan de ui en knoflook en laat dan de spitskool in de pan. Wanneer de kool is geslonken kan de tomaat er bij en de cocosmelk. Verhit goed door en laat het meeste vocht verdampen onder veel roeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Ook een lepeltje pesto Arrabbiata zal het heel goed doen in dit gerecht. Dat is een scherpe, rode pesto met zongedroogde tomaten, knoflook en chilipeper. Erg lekker! :-)
Bobby zegt:
Vanavond heb ik het recept gemaakt, het smaakte erg goed! Als je het niet erg vindt heb ik hiervan een foto toegevoegd aan het recept.
Zelf heb ik het gegeten met bami en varkenshaas in bali saus, erg lekker. Zie de foto naast deze reactie.
De volgende keer ga ik denk ik de tomaat vervangen door een groente met wat meer pit, ik ben er alleen nog niet over uit wat het gaat worden. :-)
deuxchapeaux zegt:
jan A:)
camilla zegt:
Jan A van der Hoeden zegt: