Recept
« Terug naar recepten
Spitskoolschotel
PT30M
Spitskoolschotel
Een heerlijk spitskoolschotel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spitskoolschotel te bereiden
Maak de spitskool schoon.Verwijder hiervoor de buitenste bladeren en snijd de kool in vieren.Verwijder de stronk en snijd de kool in fijne reepjes.Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.Verhit de olie in een wok of wadjan of in een grote braadpan en bak hierin het gehakt met de bosuitjes rul.Voeg de kool toe en bak alles al omscheppend nog enkele min.Voeg zout,peper,sambal,gemberpoeder,jerrie en de bouillon toe en meng alles goed door elkaar.Leg een deksel op de pan en laat de kool 10 min.zachtjes stoven.
Lekker met gekookte rijst of gebakken aardappelschijfjes of aardappelkroketjes.
Lekker met gekookte rijst of gebakken aardappelschijfjes of aardappelkroketjes.