Recept
« Terug naar recepten
Spookkoekjes
PT35M
Spookkoekjes
Een heerlijk spookkoekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Spookkoekjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de boter in plakjes. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje, doe de boter en de suiker hierin. Kneed tot een homogeen deeg. Vorm een bol, bedek met plasticfolie en laat een halfuur in de koelkast rusten.
Haal het zanddeeg uit de koelkast en rol uit. Steek met een spookvormpje kleine spoken uit het deeg. Leg ze op bakpapier op een bakplaat en bak 20 minuten in de warme oven.
Zeef voor het glazuur de poedersuiker in een kom. Roer het (kokend) water er door. Als het glazuur te droog is, doe er dan extra water bij. Doe een vijfde van de glazuur in een kom en voeg er zwarte voedingskleurstof aan toe.
Geef de koekjes eerst een laagje wit glazuur en teken daarna een gezichtje met het zwarte glazuur.
Haal het zanddeeg uit de koelkast en rol uit. Steek met een spookvormpje kleine spoken uit het deeg. Leg ze op bakpapier op een bakplaat en bak 20 minuten in de warme oven.
Zeef voor het glazuur de poedersuiker in een kom. Roer het (kokend) water er door. Als het glazuur te droog is, doe er dan extra water bij. Doe een vijfde van de glazuur in een kom en voeg er zwarte voedingskleurstof aan toe.
Geef de koekjes eerst een laagje wit glazuur en teken daarna een gezichtje met het zwarte glazuur.