Recept
« Terug naar recepten
Spoom van witte port
PT45M
Spoom van witte port
Een heerlijk spoom van witte port recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spoom van witte port te bereiden
150 gram witte basterdsuiker in
3,5 dl water verwarmen tot suiker is opgelost.
Suikermengsel laten afkoelen en 3,5 dl witte port en 3,5 el citroensap erdoor roeren.
Mengsel in ijsmachine tot ijs draaien.
Kleine ijsbolletjes in glazen scheppen en scheutje witte port erover verdelen.
Garneren met reepje citroenschil.
3,5 dl water verwarmen tot suiker is opgelost.
Suikermengsel laten afkoelen en 3,5 dl witte port en 3,5 el citroensap erdoor roeren.
Mengsel in ijsmachine tot ijs draaien.
Kleine ijsbolletjes in glazen scheppen en scheutje witte port erover verdelen.
Garneren met reepje citroenschil.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Bij dit recept moet je er op letten dat je de port eerst kookt dat is de alcohol eruit.
2e Je kan hem inderdaad
ook regelmatig doorroeren, succes :):)
m.v.g. Bert Allers
Gerrie zegt: