KookJij

Springbokfilet, groentengarnituur en (zieopm)

Een heerlijk springbokfilet, groentengarnituur en (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Springbokfilet, groentengarnituur en (zieopm) te bereiden

Springbokfilets
Springbokfilets schoonmaken en van vlies ontdoen. Peper en zout en aanbraden in roomboter. Licht rosé laten. Uit de pan halen en op een lauwwarme plaats laten rusten. Het deglacé in de pan afblussen met rode wijn en 1 el. bessengelei. Daarna demiglace toevoegen en het geheel ¼ laten inkoken. Dan de saus passeren en voor het serveren monteren met koude klontjes roomboter. Op smaak brengen met peper en zout en een scheut rode port.
De filets mooi dun trancheren en tegen elkaar leggen. Kort in de oven of onder de gril plaatsen en op het bord dresseren.
Groenten
Haricots-verts schoonmaken en wassen. Blancheren totdat ze beetgaar zijn en koud spoelen. Opbinden met een geblancheerd sliertje prei. In een pannetje leggen, roomboter erop en zo opwarmen.
Witlof doorsnijden en het hart en de gele punten eruit halen. In grove stukken snijden. Aanzetten in notenolie en op smaak brengen met peper en zout.
Appel doorsnijden en kroos verwijderen. Suikerwater met citroen koken en de appels hierin ± 3 minuten pocheren. Appel insmeren met boter en bestrooien met suiker en kaneel. Hierna karamelliseren in de oven of onder de gril.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst