KookJij

Spruiten in gorgonzolasaus

Een heerlijk spruiten in gorgonzolasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruiten in gorgonzolasaus te bereiden

Maak de spruitjes schoon;verwijder het stronkje en de buitenste blaadjes.kook de spruitjes in ruim water met wat zout in 15 minuten beetgaar.verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de sjalotten op laag vuur in 5 minuten glazig.strooi er de bloem en vers gemalen peper naar smaak over.Schenk de melk bij de sjalotten.Breng de melk aan de kook en laat het geheel 3 minuten zachtjes koken.Verbrokkel de kaas en roer hem door de warme melk.Laat de kaas al roerend smelten,zodat een mooie gebonden saus ontstaat.Laat de saus nog even inkoken als die nog te vloeibaar is.Doop ter controle een lepel in de saus.De saus heeft de juiste dikte als hij op de achterkant van de lepel blijft angen.Giet de spruitjes af,doe ze over in een schaal en schenk de saus erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mummie

mummie zegt:
het was geweldig lekker eten