Recept
« Terug naar recepten
Spruiten in gorgonzolasaus
PT30M
Spruiten in gorgonzolasaus
Een heerlijk spruiten in gorgonzolasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruiten in gorgonzolasaus te bereiden
Maak de spruitjes schoon;verwijder het stronkje en de buitenste blaadjes.kook de spruitjes in ruim water met wat zout in 15 minuten beetgaar.verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de sjalotten op laag vuur in 5 minuten glazig.strooi er de bloem en vers gemalen peper naar smaak over.Schenk de melk bij de sjalotten.Breng de melk aan de kook en laat het geheel 3 minuten zachtjes koken.Verbrokkel de kaas en roer hem door de warme melk.Laat de kaas al roerend smelten,zodat een mooie gebonden saus ontstaat.Laat de saus nog even inkoken als die nog te vloeibaar is.Doop ter controle een lepel in de saus.De saus heeft de juiste dikte als hij op de achterkant van de lepel blijft angen.Giet de spruitjes af,doe ze over in een schaal en schenk de saus erover.
mummie zegt: