KookJij

Spruitjes op z'n Duits

Als je spruitjes maar niet stuk kookt zijn ze best wel lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Restaurant in Trier
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitjes op z'n Duits te bereiden

  1. Zet in een pan water met zout te kook. (6 gram zout per liter)
  2. Doe de spruitjes in het kokende water en houd ze daar 5 minuten in. (water laten doorkoken)
  3. Giet af en spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken. (Bewaar 2 - 3 eetlepels van het kookvocht)
  4. In een grote pan met dikke bodem het spek uitbakken (tussen de 6 en 10 minuten). Wanneer de spekblokjes bruin gekleurd zijn dan de spruitjes er bij doen en doorroeren gedurende een paar minuten.
  5. Doe de crême fraiche er bij en roer goed door tot alle spruitjes bedekt zijn met een romige substantie. Proef of er nog zout bij moet  en dan flink peperen met de vers gemalen zwarte peper.
  6. Klaar om te serveren. We kregen er bockworst bij en purée.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink er een witte wijn bij (Riesling Kabinett of Riesling Spätlese Trocken)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Lekker, gaat op het menu voor komende week.