Recept
« Terug naar recepten
Spruitjes op z'n Duits
PT40M
Spruitjes op z'n Duits
Als je spruitjes maar niet stuk kookt zijn ze best wel lekker.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Restaurant in Trier
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjes op z'n Duits te bereiden
- Zet in een pan water met zout te kook. (6 gram zout per liter)
- Doe de spruitjes in het kokende water en houd ze daar 5 minuten in. (water laten doorkoken)
- Giet af en spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken. (Bewaar 2 - 3 eetlepels van het kookvocht)
- In een grote pan met dikke bodem het spek uitbakken (tussen de 6 en 10 minuten). Wanneer de spekblokjes bruin gekleurd zijn dan de spruitjes er bij doen en doorroeren gedurende een paar minuten.
- Doe de crême fraiche er bij en roer goed door tot alle spruitjes bedekt zijn met een romige substantie. Proef of er nog zout bij moet en dan flink peperen met de vers gemalen zwarte peper.
- Klaar om te serveren. We kregen er bockworst bij en purée.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er een witte wijn bij (Riesling Kabinett of Riesling Spätlese Trocken)
Gerda Lamers zegt: