Geef er gehakt ballen bij en aardappels. De gehaktballen komen ook van Lieveke 't Hof :
500 gram half om half gehakt
100 gram gedroogde cranberries, klein gehakt
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes look, gesnipperd
1 selderij steel, gehakt
4 eetlepels pruimensap
125 cc Panko broodkruim
Peper en zeezout naar believen
Meng alle ingrediënten goed met elkaar en laat even staan.
Maak dan van de massa 8 platte balletjes en bak die bruin en gaar in wat olie.
We schenken hierbij een jonge rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Spruitjes van Lieveke
PT30M
Spruitjes van Lieveke
Een heerlijk spruitjes van lieveke recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Belgische vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjes van Lieveke te bereiden
1).Meng in 1 kom de sjalot, knoflook, peper en zout, honing, azijnen en olie tot een mooie vinaigrette.
2).Breng een pan gezouten water aan de kook en doe de spruitjes daarin gedurende 2 minuten.
3).Haal de spruitjes uit de pan en droog ze. Doe de spruitjes in een kom en schep daarover 5 eetlepels vinaigrette. Roer dat goed door en schuif de kom dan in de oven gedurende 15 minuten.
4).Haal de kom uit de oven en roer de boter er goed door.
5).Verdeel over de borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.
2).Breng een pan gezouten water aan de kook en doe de spruitjes daarin gedurende 2 minuten.
3).Haal de spruitjes uit de pan en droog ze. Doe de spruitjes in een kom en schep daarover 5 eetlepels vinaigrette. Roer dat goed door en schuif de kom dan in de oven gedurende 15 minuten.
4).Haal de kom uit de oven en roer de boter er goed door.
5).Verdeel over de borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.