KookJij

Spruitjessoep

Een heerlijk spruitjessoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitjessoep te bereiden

1. Snij de spruitjes fijn en laat ze drie minuten in kokend gezouten water blancheren. Giet af en verfris onder koud water om de groene kleur te behouden.
2. Stoof de gesnipperde ui en knoflook aan in wat boter, margarine of eendenvet. Giet de melk en de kippenbouillon erbij, laat tien minujten koken en laat even afkoelen.
3. Voeg de spruitjes toe en mix alles door. Eventueel kunt u de soep eerst zeven. Werk af met wat room en serveer met croutons van eendenrillettes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

whhendriks

whhendriks zegt:
Nog nooit zo gegeten ga het echt proberen lijkt mij wel lekker
tommeke

tommeke zegt:
Laat het je zeker smaken, en hou me op de hoogte.
Anna

Anna zegt:
Hoi Ryhanna,
De room kan je best weglaten, het is inderdaad beter om van binnen te genieten van het gure weer buiten:p
Voor een iets romiger smaak kun je eventueel een scheutje koffieroom toevoegen.
Groetjes,
Anna
KookJij.
ryhanna

ryhanna zegt:
Is die room echt nodig? Ik heb dat nu niet in huis, en het is echt te koud om buiten te gaan.
chris

chris zegt:
ik vind het verassend lekker heb ze al dikwijls gemaakt:p
goei idee

goei idee zegt:
zal uittesten
joshua

joshua zegt:
oké heel erg bedankt!
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Ik zou dan groentebouillon nemen van 1 tablet, anders wordt het erg flauw.
joshua

joshua zegt:
kan het ok zonder de kippenbouillion??? 'voor de rest lijkt het me heel erg lekker!!! gr.Joshua;)