Recept
« Terug naar recepten
Spruitjessoep
PT30M
Spruitjessoep
Een heerlijk spruitjessoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjessoep te bereiden
1. Snij de spruitjes fijn en laat ze drie minuten in kokend gezouten water blancheren. Giet af en verfris onder koud water om de groene kleur te behouden.
2. Stoof de gesnipperde ui en knoflook aan in wat boter, margarine of eendenvet. Giet de melk en de kippenbouillon erbij, laat tien minujten koken en laat even afkoelen.
3. Voeg de spruitjes toe en mix alles door. Eventueel kunt u de soep eerst zeven. Werk af met wat room en serveer met croutons van eendenrillettes.
2. Stoof de gesnipperde ui en knoflook aan in wat boter, margarine of eendenvet. Giet de melk en de kippenbouillon erbij, laat tien minujten koken en laat even afkoelen.
3. Voeg de spruitjes toe en mix alles door. Eventueel kunt u de soep eerst zeven. Werk af met wat room en serveer met croutons van eendenrillettes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
De room kan je best weglaten, het is inderdaad beter om van binnen te genieten van het gure weer buiten:p
Voor een iets romiger smaak kun je eventueel een scheutje koffieroom toevoegen.
Groetjes,
Anna
KookJij.
whhendriks zegt: