Recept
« Terug naar recepten
spruitjesstamp met mosterd
PT45M
spruitjesstamp met mosterd
Een heerlijk spruitjesstamp met mosterd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jouke Bloem
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe spruitjesstamp met mosterd te bereiden
Schil de aardappels.
Maak de spruiten schoon en kerf ze aan de achterzijde in met een kruisje (zo garen ze sneller)
Zet beiden op het vuur en kook ze gaar.
Pel ondertussen de uien en snij ze in halve ringen.
Bak spekjes knapperig en fruit de uien.
Stamp alles tezamen in een pan en maak het op smaak met peper en zout.
Voeg de lepels mosterd toe en stamp het goed door elkaar.
Leeg de pan in een oven schaal en doe de kaas er over heen.
Laat dit nog een half uurtje in een voorverwarmde oven op 175 graden staan.
Let wel op dat het niet aanbrand.
Maak de spruiten schoon en kerf ze aan de achterzijde in met een kruisje (zo garen ze sneller)
Zet beiden op het vuur en kook ze gaar.
Pel ondertussen de uien en snij ze in halve ringen.
Bak spekjes knapperig en fruit de uien.
Stamp alles tezamen in een pan en maak het op smaak met peper en zout.
Voeg de lepels mosterd toe en stamp het goed door elkaar.
Leeg de pan in een oven schaal en doe de kaas er over heen.
Laat dit nog een half uurtje in een voorverwarmde oven op 175 graden staan.
Let wel op dat het niet aanbrand.
Trudy zegt:
Ik maakte dit al toen mijn zoon 3jaar was, inmiddels is hij 17 jaar :)