KookJij

spruitjesstamp met mosterd

Een heerlijk spruitjesstamp met mosterd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe spruitjesstamp met mosterd te bereiden

Schil de aardappels.
Maak de spruiten schoon en kerf ze aan de achterzijde in met een kruisje (zo garen ze sneller)
Zet beiden op het vuur en kook ze gaar.
Pel ondertussen de uien en snij ze in halve ringen.
Bak spekjes knapperig en fruit de uien.
Stamp alles tezamen in een pan en maak het op smaak met peper en zout.
Voeg de lepels mosterd toe en stamp het goed door elkaar.
Leeg de pan in een oven schaal en doe de kaas er over heen.
Laat dit nog een half uurtje in een voorverwarmde oven op 175 graden staan.
Let wel op dat het niet aanbrand.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Trudy

Trudy zegt:
Dit recept is al zo oud!
Ik maakte dit al toen mijn zoon 3jaar was, inmiddels is hij 17 jaar :)
Marissa

Marissa zegt:
Was erg lekker!
bobby

bobby zegt:
Klinkt erg goed !