Recept
« Terug naar recepten
St.-Jacobsmosselen doorboord met vanille
PT60M
St.-Jacobsmosselen doorboord met vanille
Een heerlijk st.-jacobsmosselen doorboord met vanille recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe St.-Jacobsmosselen doorboord met vanille te bereiden
Koop de St.-Jacobsmosselen in de schelp en maak ze schoon. (voegt niets toe)
Snijd de vanillestukjes in de lengte door en steek ze door de mosselen.
Snijd de gemberwortel in plakjes.
Zet het wortelsap op met de gemberwortel.
Kook het sap in tot de helft en laat het op een laag vuur nog 15 min. trekken zeef het dan.
Maak de witlof schoon, gebruik alleen de hele blaadjes die binnen in zitten. Verwarm een koekenpan en bak de witlof in 10 sec in klein beetje boter.
Bestrooi met iets poedersuiker, zout en peper.
Blus af met het citroensap.
Verwarm een tefal koekenpan, neem wat olijfolie en boter en bak hierin de St. Jacobsmossel
om en om 2 min.
Niet te heet laten worden anders verbrandt de vanille.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop de mayonaise en de mayonaise en de visfond tot een gladde saus.
Klop een paar klontjes koude boter door het wortelgember sap.
Serveren:
Leg een paar blaadjes witlof op het bord.
Leg daarop de Jacobsmosselen
Giet er een beetje wortelsaus en mayonaise naast.
Snijd de vanillestukjes in de lengte door en steek ze door de mosselen.
Snijd de gemberwortel in plakjes.
Zet het wortelsap op met de gemberwortel.
Kook het sap in tot de helft en laat het op een laag vuur nog 15 min. trekken zeef het dan.
Maak de witlof schoon, gebruik alleen de hele blaadjes die binnen in zitten. Verwarm een koekenpan en bak de witlof in 10 sec in klein beetje boter.
Bestrooi met iets poedersuiker, zout en peper.
Blus af met het citroensap.
Verwarm een tefal koekenpan, neem wat olijfolie en boter en bak hierin de St. Jacobsmossel
om en om 2 min.
Niet te heet laten worden anders verbrandt de vanille.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop de mayonaise en de mayonaise en de visfond tot een gladde saus.
Klop een paar klontjes koude boter door het wortelgember sap.
Serveren:
Leg een paar blaadjes witlof op het bord.
Leg daarop de Jacobsmosselen
Giet er een beetje wortelsaus en mayonaise naast.