KookJij

St. Jacobsschelpen met haricots verts

Een heerlijk st. jacobsschelpen met haricots verts recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe St. Jacobsschelpen met haricots verts te bereiden

Ontdooi de St. Jacobsschelpen volgens de aanwijzingen en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Kook de haricots verts in ruim kokend water met zout in ca. 5 minuten beetgaar.
Giet ze af in een zeef.
Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
Klop in een kom een dressing van 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap en naar smaak peper en zout.
Dep de St. Jacobsschelpen goed droog, meng ze met 1 eetlepel olie en wat zout en peper.
Verhit een koekenpan met een antiaanbaklaag. Roerbak hierin de St. Jacobsschelpen in ± 2 minuten net aan gaar. Schep ze in de kom met de dressing.
Roerbak nu de haricort verts 2 minuten in de pan. Schep de haricorts verts op de St. Jacobsschelpen en schep alles luchtig door elkaar.

Verdeel het gerecht op de borden. Strooi de roze peper erover.
Eventueel op dien met geroosterd witbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst