Recept
« Terug naar recepten
St. Jacobsschelpen met haricots verts
PT30M
St. Jacobsschelpen met haricots verts
Een heerlijk st. jacobsschelpen met haricots verts recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe St. Jacobsschelpen met haricots verts te bereiden
Ontdooi de St. Jacobsschelpen volgens de aanwijzingen en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Kook de haricots verts in ruim kokend water met zout in ca. 5 minuten beetgaar.
Giet ze af in een zeef.
Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
Klop in een kom een dressing van 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap en naar smaak peper en zout.
Dep de St. Jacobsschelpen goed droog, meng ze met 1 eetlepel olie en wat zout en peper.
Verhit een koekenpan met een antiaanbaklaag. Roerbak hierin de St. Jacobsschelpen in ± 2 minuten net aan gaar. Schep ze in de kom met de dressing.
Roerbak nu de haricort verts 2 minuten in de pan. Schep de haricorts verts op de St. Jacobsschelpen en schep alles luchtig door elkaar.
Verdeel het gerecht op de borden. Strooi de roze peper erover.
Eventueel op dien met geroosterd witbrood.
Kook de haricots verts in ruim kokend water met zout in ca. 5 minuten beetgaar.
Giet ze af in een zeef.
Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
Klop in een kom een dressing van 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap en naar smaak peper en zout.
Dep de St. Jacobsschelpen goed droog, meng ze met 1 eetlepel olie en wat zout en peper.
Verhit een koekenpan met een antiaanbaklaag. Roerbak hierin de St. Jacobsschelpen in ± 2 minuten net aan gaar. Schep ze in de kom met de dressing.
Roerbak nu de haricort verts 2 minuten in de pan. Schep de haricorts verts op de St. Jacobsschelpen en schep alles luchtig door elkaar.
Verdeel het gerecht op de borden. Strooi de roze peper erover.
Eventueel op dien met geroosterd witbrood.