Recept
« Terug naar recepten
Stampotboerenkool met rookworst
PT25M
Stampotboerenkool met rookworst
Als je het lekker vind daan kun je er nog een spaanse peper door doen zelf vind ik dat wel erg lekker maar laat dan de cayennepeper achterwegen tenminste als je de zaadjes erin laat zitten
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stampotboerenkool met rookworst te bereiden
- Kook de aardappelen gaar
- Kook de boerenkool in een pan met water en zout en voeg de ruccola toe
- Bak ondertussen de spekblokjes en de uien blokjes met wat cayennepeper of met een spaanse peper
- Giet dan de aardappelen en de boerenkool af en doe deze bij elkaar en stamp dit fijn en meng dan de mosterd en de spek en ui toe en stamp dit nog even goed door elkaar proef of de smaak goed is en voeg eventueel nog wat zout of peper toe en voeg als laatste de fijngesneden bosui toe dit kan je het beste op het bord erbij doen
- Kook dan de rookworst even tot hij klaar is en eetsmakelijk
Mijn kookverhaal (marcel knol)
dit recept is ook lekker met Spaanse peper en chorizoworst je kan er ook nog een klein beetje chilisaus door doen als je dat wil en lekker vind