Recept
« Terug naar recepten
Stamppot met roergebakken spruitjes
PT5M
Stamppot met roergebakken spruitjes
Een heerlijk stamppot met roergebakken spruitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Stamppot met roergebakken spruitjes te bereiden
1. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Spruitjes schoonmaken en in plakjes van 1/2 cm snijden.
2. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met weinig water en zout aardappels in 10 a 15 minuten gaarkoken.
3. In wok of hapjespan 3 eetlepels olie verhitten. Spruitjes, ui en kerriepoeder al omscheppend ca. 2 minuten bakken. 2 Eetlepels water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten roerbakken.
4. Aardappels afgieten, met pureestamper fijnstampen en met melk en rest van olie tot smeuige puree roeren. Spruitjes en ui door aardappelpuree scheppen.
5. Op smaak brengen met zout en peper.
6. Serveren met tartaartjes.
2. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met weinig water en zout aardappels in 10 a 15 minuten gaarkoken.
3. In wok of hapjespan 3 eetlepels olie verhitten. Spruitjes, ui en kerriepoeder al omscheppend ca. 2 minuten bakken. 2 Eetlepels water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten roerbakken.
4. Aardappels afgieten, met pureestamper fijnstampen en met melk en rest van olie tot smeuige puree roeren. Spruitjes en ui door aardappelpuree scheppen.
5. Op smaak brengen met zout en peper.
6. Serveren met tartaartjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
djmagich zegt:
Eveline zegt: