Recept
« Terug naar recepten
Stamppot rode kool met vispakketjes in mosterdsaus
PT30M
Stamppot rode kool met vispakketjes in mosterdsaus
Een heerlijk stamppot rode kool met vispakketjes in mosterdsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3-4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot rode kool met vispakketjes in mosterdsaus te bereiden
De aardappelen schillen en gaarkoken. De rode kool garen. Aardappels en kool samen tot stamppotje verwerken. De (ontdooide) koolvisfilet in blokjes snijden. Ieder blokje in een plakje dungesneden bacon wikkelen. In koekenpan boter verhitten en de koolvispakketjes bakken gedurende ongeveer 5 minuten. Intussen in een steelpannetje de vloeibare boter verhitten en de meel toevoegen. Goed mengen en even laten garen. Bouillon toevoegen en met een garde blijven doorwerken totdat een mooie gladde saus is verkregen. De mosterd toevoegen en opnieuw doorroeren totdat alle mosterd in de gladde saus is opgenomen.