Recept
« Terug naar recepten
Sukadelappen van oma
PT150M
Sukadelappen van oma
Sukadelapjes, draadjesvlees, sudderlapjes het is maar hoe je het noemt.
Volgens nostalgisch, oud en authentiek recept zoals mijn moeder ze
vroeger al maakte, zoals ik ze nu maak en zoals mijn dochter ze ook al
maakt.
Van generatie op generatie worden zulke familie "geheimen" doorgegeven
en het leuke is dat iedere generatie er wel weer zijn/haar eigen twist aan
geeft. Dit is zo'n klassiek recept dat TE waardevol is om verloren te laten
gaan.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sukadelappen van oma te bereiden
- Verhit de boter met olijfolie in een stoofpan en leg de sukadelappen erin. Bestrooi ze met pezo, nootmuskaat en voeg laurierblaadjes en kruidnagels toe. Bak ze om en om bruin.
- Doe dan de gesnipperde ui, mosterd en azijn erbij en laat de ui nog even meefruiten.
- Voeg de bouillon en rode wijn toe en laat het geheel zachtjes ongeveer 2- 2 ½ uur sudderen tot het vlees bijna uit elkaar valt. Let op het laatst wel goed op dat het niet aanbrand, voeg zonodig een beetje bouillon (of water) toe.
- Haal vlak voor het serveren de lappen voorzichtig uit de pan en maak de sju aan met een maizena papje of een beetje allesbinder. Roer de saus mooi glad en serveer ze samen met de sakadelapjes.