Recept
« Terug naar recepten
Steak met krokantje van kastanje
PT30M
Steak met krokantje van kastanje
Een heerlijk steak met krokantje van kastanje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Steak met krokantje van kastanje te bereiden
1. Spoel de champignons onder stromend water en dep ze voorzichtig droog. Hak de sjalotjes fijn. Doe een klontje boter in een pan en bak hierin al roerend de sjalotten en de champignons gerduerende 15 minuten. Kruid met peper en zout.
2. Kruid de steaks aan beide kanten met peper en zout en schroei ze aan beide kanten dicht.
3. Hak de kastanjes fijn. Haal de steaks uit de pan en bak er kort de kastanjes in. Verdeel ze dan over de steaks. Zet ze heel even onder een hete grill.
4. Giet de porto en de room in de braadpan van het vlees voor de saus. Kruid met peper en zout. Dien op met de champignons en knolselderpuree.
2. Kruid de steaks aan beide kanten met peper en zout en schroei ze aan beide kanten dicht.
3. Hak de kastanjes fijn. Haal de steaks uit de pan en bak er kort de kastanjes in. Verdeel ze dan over de steaks. Zet ze heel even onder een hete grill.
4. Giet de porto en de room in de braadpan van het vlees voor de saus. Kruid met peper en zout. Dien op met de champignons en knolselderpuree.