Recept
« Terug naar recepten
Steak op de wijze van de boswachter
PT50M
Steak op de wijze van de boswachter
Een heerlijk steak op de wijze van de boswachter recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Steak op de wijze van de boswachter te bereiden
1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak ze met de helft van het spek aan in wat olijfolie. Blus met de rode wijnazijn, doe er de tijm en de laurier bij. Laat bijna volledig inkoken.
2. Doe er de madera bij en laat opnieuw inkoken. Voeg er de runderfond bij en laat tot de helft inkoken. Giet door een zeef en druk uit.
3. Bak de rest van het spek knapperig met de gepelde uitjes. Roer door de saus. Breng op smaak en hou warm.
4. Kruid de biefstukken met peper en zeezout. Schroei ze dicht in hete boter of olijfolie, in een goed hete pan. Al naargelang u ze minder of meer doorbakken wilt, laat u ze verder garen.
5. Schik ze op de borden, lepel er wat saus bij en serveer ze met een flinke portie waterkers of sla, en zelfgemaakte frieten.
2. Doe er de madera bij en laat opnieuw inkoken. Voeg er de runderfond bij en laat tot de helft inkoken. Giet door een zeef en druk uit.
3. Bak de rest van het spek knapperig met de gepelde uitjes. Roer door de saus. Breng op smaak en hou warm.
4. Kruid de biefstukken met peper en zeezout. Schroei ze dicht in hete boter of olijfolie, in een goed hete pan. Al naargelang u ze minder of meer doorbakken wilt, laat u ze verder garen.
5. Schik ze op de borden, lepel er wat saus bij en serveer ze met een flinke portie waterkers of sla, en zelfgemaakte frieten.