KookJij

Steak tartare met lauwwarme gelei van Westmalle,

Een heerlijk steak tartare met lauwwarme gelei van westmalle, recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 of 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Steak tartare met lauwwarme gelei van Westmalle, te bereiden

Voorbereiding:
Tartaar:
• Snipper de sjalotjes. Snijd het vlees heel fijn brunoise. Meng de sjalotjes door het vlees. Maak het vlees aan met de olijfolie en citroensap en breng het op smaak met zout en peper.
• Laat het 15 minuten intrekken en proef het nog eens en breng het zo nodig op smaak.
Gelei:
• Kook de Westmalle trippel en laat dit tot 1/3 inkoken.
• Roer de agar-agar met een paar druppels water goed los en roer dit met een garde door de warme Westmalle trippel; kook het mengsel nog 2 minuten door.
• Rasp de citroen.
• Laat het afkoelen en voeg de groene peper, citroenrasp, honing en zout toe.
• Stort het mengsel in een lage gastronoombak en laat het opstijven.
Mayonaise:
• Kook de Westmalle dubbel en laat dit tot 1/3 inkoken. Laat het afkoelen.
• Meng in een kom de Westmalle dubbel, eidooiers, azijn, citroensap, mosterd en de cayennepeper. Roer dit met een garde tot een gladde massa.
• Voeg al kloppend de olie druppelsgewijs toe. Breng het op smaak met zout en peper.
Langoustine en paddenstoelen:
• Pel de langoustine, haal de kop eraf en verwijder het darmkanaal.
• Steek een coktailprikker over de lengte door de langoustines.
• Kruid de langoustines met zout en peper en bak ze gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst