Recept
« Terug naar recepten
Stevig winterpotje
PT45M
Stevig winterpotje
Een heerlijk stevig winterpotje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stevig winterpotje te bereiden
-de hamlapblokjes in een grote braadpan rondom bruin bakken
-de spekblokjes erbij doen en even meebakken
-intussen de wortel en spruitjes half gaar koken (± 6 minuutjes) en goed laten uitlekken
-de uien en wortels bij het vlees doen,goed omroeren en 100 ml heet water erbij doen, het bouillonblokje erboven verkruimelen samen met wat peper en zout
-goed doorroeren, vuur laag zetten en met de deksel op de pan ± 10 minuutjes laten pruttelen
-de spruitjes, champignons en krieltjes erbij doen samen met de walnoten
-goed dooroeren en nog eens 10 minuutjes met de deksel op de pan laten pruttelen
-de crème fraîche met de peterselie goed erdoor roeren en nog eens 10 minuten zonder deksel laten pruttelen
-even proeven en evt. afkruiden met peper en zout
-serveren met grof bruinbrood
-de spekblokjes erbij doen en even meebakken
-intussen de wortel en spruitjes half gaar koken (± 6 minuutjes) en goed laten uitlekken
-de uien en wortels bij het vlees doen,goed omroeren en 100 ml heet water erbij doen, het bouillonblokje erboven verkruimelen samen met wat peper en zout
-goed doorroeren, vuur laag zetten en met de deksel op de pan ± 10 minuutjes laten pruttelen
-de spruitjes, champignons en krieltjes erbij doen samen met de walnoten
-goed dooroeren en nog eens 10 minuutjes met de deksel op de pan laten pruttelen
-de crème fraîche met de peterselie goed erdoor roeren en nog eens 10 minuten zonder deksel laten pruttelen
-even proeven en evt. afkruiden met peper en zout
-serveren met grof bruinbrood
delano zegt: