Lekker met Griekse gebakken aardappelen en een Griekse salade.
Klik op de pijltjes voor meer foto's.
Recept
« Terug naar recepten
Stifado (Grieks Stoofvlees)
PT120M
Stifado (Grieks Stoofvlees)
edereen wel bekend van vakantie in Griekenland of van het Griekse
restaurant. Daar heb ik het tenminste ook gegeten. Nu eindelijk zelf eens
gemaakt. Een leuke afwisseling op al die heerlijke stoofpotjes. Heel erg
simpel om zelf te maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stifado (Grieks Stoofvlees) te bereiden
- Snij het vlees in dobbelstenen en bak jet rondom bruin in de verwarmde olijfolie. Haal het vlees weer uit de pan en zet het opzij.
- Bak de sjalotten en de geplette knoflook ongeveer 3 minuten, terwijl je ze omschept, tot ze een beetje kleuren.
- Voeg de tomatenpuree en/of de tomatenblokjes toe, roer het 2 minuten door.
- Blus af met de rode wijn en voeg de wijnazijn, laurier, kaneel en rozemarijn toe.
- Doe het vlees weer in de pan en voeg 500 ml hete bouillon toe.
- Voeg peper en zout toe.
- Laat dit zo ongeveer 2 uur stoven. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg indien nodig een beetje extra bouillon of water toe. Roer het geheel een paar keer goed door. Zo voorkom je dat het vlees aanbrand.