Recept
« Terug naar recepten
Stifado (Kalfsvleesstoofpot)
PT150M
Stifado (Kalfsvleesstoofpot)
Een heerlijk stifado (kalfsvleesstoofpot) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Cobie Pappaioannou
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stifado (Kalfsvleesstoofpot) te bereiden
Vlees droogdeppen en in stukken van ± 2 cm snijden
Ui en knoflook pellen en snipperen tomaten dompelen in kokend water en ontvellen
Tomaten in stukken snijden en door zeef drukken.
Olijfolie verhitten en vlees aanbraden ui en knoflook tomaten laurier blad en mespunt komijn en pijpkaneel toevoegen rode wijn en zoveel water erbij doen dat het vlees net onderstaat, zout en peper toevoegen en het vlees
In 2 uur op matig vuur zacht laten worden.
Intussen de kleine uitjes pellen en met een vochtige doek afdekken zodat ze niet verkleuren
Uitjes in 1 kopje heet water met zout en peper 10 min. Afgedekt koken afgieten en de laatste 20 min. Van de kooktijd van het vlees de uitjes toevoegen.
Op het eind kaneelpijpje verwijderen peterselie erover strooien tot op slot op smaak brengen met rode wijnazijn.
Ui en knoflook pellen en snipperen tomaten dompelen in kokend water en ontvellen
Tomaten in stukken snijden en door zeef drukken.
Olijfolie verhitten en vlees aanbraden ui en knoflook tomaten laurier blad en mespunt komijn en pijpkaneel toevoegen rode wijn en zoveel water erbij doen dat het vlees net onderstaat, zout en peper toevoegen en het vlees
In 2 uur op matig vuur zacht laten worden.
Intussen de kleine uitjes pellen en met een vochtige doek afdekken zodat ze niet verkleuren
Uitjes in 1 kopje heet water met zout en peper 10 min. Afgedekt koken afgieten en de laatste 20 min. Van de kooktijd van het vlees de uitjes toevoegen.
Op het eind kaneelpijpje verwijderen peterselie erover strooien tot op slot op smaak brengen met rode wijnazijn.