Recept
« Terug naar recepten
stifado
PT120M
stifado
Een heerlijk stifado recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ruud van olderen
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
familie in greece
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe stifado te bereiden
doe de olie in de pan verhit het en braad het vlees in blokjes gesneden rondom dicht gooi de kaneel laurierblad knoflook peperkorrels en de oregano erbij braad paar minuten door en blus het met rode wijn af en voeg tomaten puree verdund in een liter heet water en de takjes rozemarijn laat het vlees gecontroleerd door sudderen 1 ½ uur lang voeg indien nodig water toe.
Na een 1 ½ uur voeg men de schone sjalotjes heel erbij zorg dat ze onder het vocht verdwijnen doormiddel van eventueel water toe te voegen.
Voeg bruine suiker toe(2 a 3 eetlepels) en laat het nog eens een half uur door sudderen tot de uitjes zacht zijn (haal wel naar een half uur sudderen de rozemarijn en de kaneelstokjes eruit)
Lekker met stokbrood zilvervlies rijst of friet
Na een 1 ½ uur voeg men de schone sjalotjes heel erbij zorg dat ze onder het vocht verdwijnen doormiddel van eventueel water toe te voegen.
Voeg bruine suiker toe(2 a 3 eetlepels) en laat het nog eens een half uur door sudderen tot de uitjes zacht zijn (haal wel naar een half uur sudderen de rozemarijn en de kaneelstokjes eruit)
Lekker met stokbrood zilvervlies rijst of friet
ruud1612 zegt: