Recept
« Terug naar recepten
Stokbroodje merguez met geroosterde friet en pikante ketchup
PT30M
Stokbroodje merguez met geroosterde friet en pikante ketchup
Een heerlijk stokbroodje merguez met geroosterde friet en pikante ketchup recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
koffietijd.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stokbroodje merguez met geroosterde friet en pikante ketchup te bereiden
In Nederland is het nog niet echt doorgedrongen, maar in Frankrijk kun je het overal krijgen: een stokbroodje met patat en merguez.
De combinatie is natuurlijk niet light natuurlijk, maar wel verrukkelijk. Vooral als je de frieten zelf maakt (in de oven, dus dat scheelt calorietjes) en de ketchup ook.
Dat is namelijk een fluitje van een cent!
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de gewassen aardappelen ongeschild in dunne frietjes en was ze nog een keertje.
Droog ze in een droogdoek.
Meng de frietjes met de Provençaalse kruiden, de olijfolie, de zout en de cajunkruiden en leg ze goed uitgespreid op het bakblik.
Bak de frietjes in 20 minuten goudbruin en krokant.
Fruit het sjalotje met de knoflook in een steelpannetje in de olie.
Blus af met de aceto balsamico en voeg de tomaatjes toe.
Voeg na 1 minuut de sambal, de suiker en wat zout en peper toe.
Laat dit circa 15 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de saus met de staafmixer.
Grill ondertussen de worstjes in enkele minuten met een klein beetje olijfolie mooi bruin en gaar.
Smeer de twee kanten van een doorgesneden stokbrood in met de ketchup, leg daarop de frietjes en daarop de worstjes.
De combinatie is natuurlijk niet light natuurlijk, maar wel verrukkelijk. Vooral als je de frieten zelf maakt (in de oven, dus dat scheelt calorietjes) en de ketchup ook.
Dat is namelijk een fluitje van een cent!
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de gewassen aardappelen ongeschild in dunne frietjes en was ze nog een keertje.
Droog ze in een droogdoek.
Meng de frietjes met de Provençaalse kruiden, de olijfolie, de zout en de cajunkruiden en leg ze goed uitgespreid op het bakblik.
Bak de frietjes in 20 minuten goudbruin en krokant.
Fruit het sjalotje met de knoflook in een steelpannetje in de olie.
Blus af met de aceto balsamico en voeg de tomaatjes toe.
Voeg na 1 minuut de sambal, de suiker en wat zout en peper toe.
Laat dit circa 15 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de saus met de staafmixer.
Grill ondertussen de worstjes in enkele minuten met een klein beetje olijfolie mooi bruin en gaar.
Smeer de twee kanten van een doorgesneden stokbrood in met de ketchup, leg daarop de frietjes en daarop de worstjes.