Recept
« Terug naar recepten
Stooffruit in rode wijn met marscapone
PT180M
Stooffruit in rode wijn met marscapone
Een heerlijk stooffruit in rode wijn met marscapone recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stooffruit in rode wijn met marscapone te bereiden
Doe alle ingrediënten voor het fruit in een pan en kook zonder deksel drie uur op laag vuur. Roer zo nu en dan het fruit voorzichtig om in de wijn.
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Haal het fruit voorzichtig uit de pan en laat het afkoelen. Kook de wijnsaus een paar minuten in tot een dikkere siroopachtige saus.
Breng de mascarpone intussen op smaak met de vanillesuiker en het citroensap.
Roer voor het koekje de poedersuiker, het eiwit, de boter en de bloem tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een kleine spuitzak met kleine mond. Bedek een bakplaat met ingevet bakpapier. Spuit hierop 3 bloemen met elk een doorsnede van 15 cm door middel van elkaar overlappende, langwerpige bloemblaadjes. Bak de bloemen in ong. 2 min. goudbruin in de oven. Maak vervolgens op dezelfde wijze de andere 3 bloemen.
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Haal het fruit voorzichtig uit de pan en laat het afkoelen. Kook de wijnsaus een paar minuten in tot een dikkere siroopachtige saus.
Breng de mascarpone intussen op smaak met de vanillesuiker en het citroensap.
Roer voor het koekje de poedersuiker, het eiwit, de boter en de bloem tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een kleine spuitzak met kleine mond. Bedek een bakplaat met ingevet bakpapier. Spuit hierop 3 bloemen met elk een doorsnede van 15 cm door middel van elkaar overlappende, langwerpige bloemblaadjes. Bak de bloemen in ong. 2 min. goudbruin in de oven. Maak vervolgens op dezelfde wijze de andere 3 bloemen.
bertal zegt:
Ik heb het er nog eens extra bijgezet, maar je kan ook je eigen idee op de borden loslaten, succes:);)
m.v.g. Bert Allers