KookJij

Stooflappen van de antillen

Het is weer tijd voor de stoofpotjes! Ook heerlijk om in de Tajine te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Aruba
Keuken: Caraibische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stooflappen van de antillen te bereiden

Het vlees in reepjes snijden. Wrijf het vlees in met zout en peper en de uitgeperste knoflook. Doe de boter in de pan en laat deze heet worden. Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin. Draai het vuur wat lager en laat de ringen paprika en de ananas even meebakken. Voeg dan de tomatenpuree, enkele lepels ananassap, suiker, azijn en een scheutje water toe. Dek de pan af met een deksel en laat het vlees gaar stoven in 2 uur. Bind het vocht met een maizenapapje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rinus

rinus zegt:
goed recept het smaakte heerlijk ,bedankt.;)
i.zwart

i.zwart zegt:
het is een zalig recept,
maar geen br.suiker en ananas.Ik doe een madam sjanet en kouseband erbij,en dan eten met funghi een soort griesmeel te koop bij een toko
B.J.Metz-Saffrie

B.J.Metz-Saffrie zegt:
Heerlijk recept! ik neem alleen een ½ eetl. azijn en
50 gr.roomboter met een scheutje wokolie.Vind die combi smeuïger.