Recept
« Terug naar recepten
Stoofpeertjes met vanille ijs.
PT240M
Stoofpeertjes met vanille ijs.
Een heerlijk stoofpeertjes met vanille ijs. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Linda van Rouwendaal
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
100% NL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpeertjes met vanille ijs. te bereiden
Schil de peren met een dunschiller, maar laat de stokjes eraan. Zet ze rechtop naast elkaar in de pan en doe op elke peer 1 schep suiker en strooi er kaneelpoeder overheen. Giet de port/rode wijn of bessensap en de sinaasappelsap erover en vul het verder af met de 7-up of spa rood. Stoof het geheel 2,5 uur en laat het erna een uur afkoelen, je kan het evt. een nachtje in de koelkast zetten.
Leg 6 bordjes klaar en leg op elk een peertje en erbij 1 a 2 bolletjes ijs. Als garnering doe je er de gehakte hazelnoten en de honing overheen en om het af te maken 2 tijmtakjes naast.
Leg 6 bordjes klaar en leg op elk een peertje en erbij 1 a 2 bolletjes ijs. Als garnering doe je er de gehakte hazelnoten en de honing overheen en om het af te maken 2 tijmtakjes naast.
Mijn kookverhaal (Linda van Rouwendaal)
Ik heb dit afgelopen kerst voor de familie gemaakt en het was echt voortreffelijk, iedereen heeft z'n vingers erbij afgelikt! Het was ook vrij makkelijk om te maken.
phine janssen zegt: