Klik op foto om te vergroten.
Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo april 2010
Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot kip
PT60M
Stoofpot kip
Een heerlijk stoofpot kip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot kip te bereiden
Bak de kippenfilets gekruid met pezo even aan in een beetje boter.
Aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden.
Wortelen in grove stukken snijden.
Champignons in schijven snijden.
Porei in ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Ajuin in halve ringen snijden.
Stoof de ajuin even aan voeg de gesneden groenten toe evenzeer de aardappelen goed kruiden .
Honing en bier toevoegen.
Voeg kippenfilets toe, laat op een zacht vuur sudderen.
Indien nodig de saus een beetje bijbinden.
Serveer zeer warm.
Aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden.
Wortelen in grove stukken snijden.
Champignons in schijven snijden.
Porei in ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Ajuin in halve ringen snijden.
Stoof de ajuin even aan voeg de gesneden groenten toe evenzeer de aardappelen goed kruiden .
Honing en bier toevoegen.
Voeg kippenfilets toe, laat op een zacht vuur sudderen.
Indien nodig de saus een beetje bijbinden.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Wat is pezo eigenlijk? Ik kan het nergens gevonden krijgen, zelfs niet via google.
derbyke zegt: