Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot met karbonade en chorizo geserveerd met focaccia
PT60M
Stoofpot met karbonade en chorizo geserveerd met focaccia
Stoofpot met karbonade en chorizo geserveerd met focaccia
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot met karbonade en chorizo geserveerd met focaccia te bereiden
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
- Snijd de varkenskarbonades in stukken.
- Bak de stukken varkenskarbonades in ongeveer 4-5 minuten per kant goudbruin aan.
- Haal de varkenskarbonades uit de pan en zet opzij.
- Snijd de chorizo in plakjes.
- Voeg de plakjes chorizo toe aan de pan en bak tot ze knapperig zijn, ongeveer 4 minuten.
- Haal de chorizo uit de pan en zet opzij.
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Schil de wortelen en snijd deze in plakjes.
- Voeg de fijngesneden ui, knoflook en wortelen toe aan de pan.
- Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Roer de gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en gedroogde oregano erdoor en bak nog een minuut.
- Lek de kidneybonen uit en spoel deze af.
- Voeg de kidneybonen, witte bonen in tomatensaus, tomatenblokjes en runderbouillon toe.
- Breng dit aan de kook.
- Plaats de stukjes karbonades en chorizo terug in de pan en laat de stoofpot op een laag vuur sudderen voor ongeveer 30 minuten, of tot het vlees zacht is en de saus is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stoofpot in diepe borden met stukken focaccia ernaast.
- Garneer eventueel met verse kruiden zoals koriander of peterselie.
- Vervang de varkenskarbonades en chorizo door 250 g tempeh en 150 g vegan spekjes voor een smakelijke vega variant.