Dien op:
Schep rijst op de voorverwarmde borden en daarbij een dij en een poot en verdeel dan de tomaten-peper-saus over de borden..Geef er een bakbanaan bij en garneer eventueel met wat groene blaadjes.
NOOT:Denk er aan,.dat het gerecht knap pedis kan zijn bij gebruik van bepaald soort lomboks.
Het is een veel gegeten gerecht uit Nigeria.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot met Kip
PT120M
Stoofpot met Kip
Een heerlijk stoofpot met kip recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kennissen (die bij de Shell hebben gewerkt)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot met Kip te bereiden
1).Was en droog de dijen en poten en wrijf ze in met zout, thijm en kerrie.
2).Leg de kip in een stoommandje en bedek ze met de gesneden sjalotten. Stoom ze in ca 45 minuten gaar en zet ze even apart.
3).Doe in een blender de lomboks, paprika, uien, knoflook en draai daarvan een homogene gladde saus.
4).Zet 2 pannen op het vuur met dikke bodem en doe daarin olie:
-5 eetlepels voor de pan met de tomatensmurrie (pan 1)
-10 eetlepels voor de pan met de kip (pan 2)
5).Bak de gekookte kip snel bruin in pan 2 en zet van het vuur.
6).Doe de tomatensmurrie in pan 1 en fruit dit aan onder voortdurend roeren gedurende 20 minuten. Voeg dan de tomatenpurée toe en roer nog even door.
7).Doe dan de kippendijen en kippenpoten in de hete tomatensmurrie en laat de kip onder regelmatig roeren warm worden en goed één worden met de tomaten-peper-saus.
8).Het surplus aan bovenkomende olie aflepelen.
9).Houd warm.
10).Kook de rijst gaar.
11).Bak de bakbananen gaar.
12)Haal pan met kip van het vuur en roer de gesnipperde koreander en basilicum er door.
2).Leg de kip in een stoommandje en bedek ze met de gesneden sjalotten. Stoom ze in ca 45 minuten gaar en zet ze even apart.
3).Doe in een blender de lomboks, paprika, uien, knoflook en draai daarvan een homogene gladde saus.
4).Zet 2 pannen op het vuur met dikke bodem en doe daarin olie:
-5 eetlepels voor de pan met de tomatensmurrie (pan 1)
-10 eetlepels voor de pan met de kip (pan 2)
5).Bak de gekookte kip snel bruin in pan 2 en zet van het vuur.
6).Doe de tomatensmurrie in pan 1 en fruit dit aan onder voortdurend roeren gedurende 20 minuten. Voeg dan de tomatenpurée toe en roer nog even door.
7).Doe dan de kippendijen en kippenpoten in de hete tomatensmurrie en laat de kip onder regelmatig roeren warm worden en goed één worden met de tomaten-peper-saus.
8).Het surplus aan bovenkomende olie aflepelen.
9).Houd warm.
10).Kook de rijst gaar.
11).Bak de bakbananen gaar.
12)Haal pan met kip van het vuur en roer de gesnipperde koreander en basilicum er door.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Een bakbanaan is niet te vergelijken met wat wij hier een banaan noemen!
Jan A.
Els van Putten zegt:
ja ik weet wat een bak banaan is, ik bedoelde alleen maar te zeggen dat ik niet alles zo zou maken als in het recept,
ik doe zelf ook altijd de kip eerst koken, dat had ik er ook bij kunnen zetten maar het gaat om het recept zelf wat ik van deze smaak explosie ga ondervinden. gr els