KookJij

Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap

Een heerlijk stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap te bereiden

Smelt de boter en 1 eetlepel olie in een grote sauteerpan en bak er de stukken fazant, aan beide kanten, goudbruin in op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem, wanneer ze mooi gebakken zijn, uit de pan en leg op een schotel.
Fruit in dezelfde pan de fijngesnipperde ui en sjalot, evenals de spekblokjes op een middelhoog vuur. Bestrooi met een snuifje vierkruidenpoeder en overgiet , wanneer ze bruingebakken zijn, met de wijn.
Laat op een hevig vuur 1 min. inkoken, voeg dan de rozijnen toe, de grofgehakte noten, het kruidentuiltje en de stukken fazant. Giet er het druivensap bij, zet een deksel op de pan en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de stukken fazant halverwege de kooktijd om.
Neem de pan van het vuur, haal er de stukken fazant uit en laat 5 min. rusten. Leg (voorzichtig) een stuk keukenpapier bovenop de saus om het vet te absorberen en neem het weg. Herhaal verschillende keren indien nodig.
Leg de stukken fazant terug in de saus, breng op smaak met peper en zout en dien goed warm op met een knolselderpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst