Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje met bier
PT180M
Stoofpotje met bier
Een heerlijk stoofpotje met bier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje met bier te bereiden
De runderlappen bestrooien met zout, peper en chilipoeder.
In een braadpan de boter verhitten en het rundvlees rondom bruinbakken.
De knoflook en de bleekselderij ( in 2 stukken gesneden ) zachtjes meebakken.
De bouillontabletten erboven verkruimelen.
Langs de rand van de pan het bier en het water schenken.
Het vlees afgedekt in ca 2 1/2 - 3 uur zachtjes laten stoven.
De in blokjes gesneden ontbijtkoek door het stoofvocht scheppen.
De stoofpot nog 5 min. roerend verwarmen totdat het vocht gebonden is.
Dit gerecht is lekker met aardappelpuree.
Men kan ook stukjes wortel toevoegen voor de kleur.
In een braadpan de boter verhitten en het rundvlees rondom bruinbakken.
De knoflook en de bleekselderij ( in 2 stukken gesneden ) zachtjes meebakken.
De bouillontabletten erboven verkruimelen.
Langs de rand van de pan het bier en het water schenken.
Het vlees afgedekt in ca 2 1/2 - 3 uur zachtjes laten stoven.
De in blokjes gesneden ontbijtkoek door het stoofvocht scheppen.
De stoofpot nog 5 min. roerend verwarmen totdat het vocht gebonden is.
Dit gerecht is lekker met aardappelpuree.
Men kan ook stukjes wortel toevoegen voor de kleur.
Irene zegt: