KookJij

Stoofpotje met bier

Een heerlijk stoofpotje met bier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpotje met bier te bereiden

De runderlappen bestrooien met zout, peper en chilipoeder.
In een braadpan de boter verhitten en het rundvlees rondom bruinbakken.
De knoflook en de bleekselderij ( in 2 stukken gesneden ) zachtjes meebakken.
De bouillontabletten erboven verkruimelen.
Langs de rand van de pan het bier en het water schenken.
Het vlees afgedekt in ca 2 1/2 - 3 uur zachtjes laten stoven.
De in blokjes gesneden ontbijtkoek door het stoofvocht scheppen.
De stoofpot nog 5 min. roerend verwarmen totdat het vocht gebonden is.
Dit gerecht is lekker met aardappelpuree.
Men kan ook stukjes wortel toevoegen voor de kleur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Irene

Irene zegt:
Het was een heerlijke stoofpot!!
kim

kim zegt:
Heerlijk, we eten het vanavond voor de derde keer!
robin schlinkert

robin schlinkert zegt:
Het heeft bijzonder goed gesmaakt. Zeker voor herhaling vatbaar!
gr. Robin
bertal

bertal zegt:
robin,
Zelf vond ik het heerlijk, ben benieuwd en succes.:);)
m.v.g. Bert Allers
robin

robin zegt:
ben net begonnen. t ruikt geweldig!! ben benieuwt hoe t smaakt!

gr