Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van everzwijn met bosbessen
PT60M
Stoofpotje van everzwijn met bosbessen
Een heerlijk stoofpotje van everzwijn met bosbessen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van everzwijn met bosbessen te bereiden
Meng de ingrediënten voor de marinade en overgiet er de stukjes everzwijnfilet mee. Laat dit afgedekt, op een gekoelde plaats 1 dag marineren.
Schep de stukjes everzwijnfilet uit de marinade, dep ze goed droog met een keukenpapiertje en bewaar de marinade. Neem een pot met dikke bodem, smelt wat boter en schroei de stukjes rondom rond toe.
Verwarm in een apart pannetje de wildfond, fijngesneden sjalotjes, rode wijn en de helft van de marinade. Schenk dit bij de everzwijnstukjes. Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de confituur, laurier, kaneel en kruidnagels toe en laat het geheel 50 minuten met de deksel zachtjes sudderen.
Snijd de selderij en de wortelen fijn en schep samen met de bosbessen, 15 minuten voor het einde, door de everzwijnstoof. Net voor het serveren breng je de crème de cassis aan toe en kruid af met zout en versgemalen peper.
Serveer met puree.
Schep de stukjes everzwijnfilet uit de marinade, dep ze goed droog met een keukenpapiertje en bewaar de marinade. Neem een pot met dikke bodem, smelt wat boter en schroei de stukjes rondom rond toe.
Verwarm in een apart pannetje de wildfond, fijngesneden sjalotjes, rode wijn en de helft van de marinade. Schenk dit bij de everzwijnstukjes. Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de confituur, laurier, kaneel en kruidnagels toe en laat het geheel 50 minuten met de deksel zachtjes sudderen.
Snijd de selderij en de wortelen fijn en schep samen met de bosbessen, 15 minuten voor het einde, door de everzwijnstoof. Net voor het serveren breng je de crème de cassis aan toe en kruid af met zout en versgemalen peper.
Serveer met puree.