Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van kalkoen
PT50M
Stoofpotje van kalkoen
Een heerlijk stoofpotje van kalkoen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Stoofpotje van kalkoen te bereiden
1. Schil de schorseneren. Snij ze in stukken. Leg ze meteen in water met een scheutje azijn, zodat ze mooi wit blijven. Braad de gekruide blokjes kalkoen snel aan in hete olie. Haal ze uit de pan.
2. Roerbak de selder en de schorseneren een paar minuten in dezelfde olie.
3. doe er het vlees weer bij. Giet er de bouillon bij en voeg er 1 koffielepel geraspte citroenschil aan toe.
4. Dek af en laat 20 tot 25 minuten zacht stoven, tot de schorseneren gaar zijn.
5. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Werk af met gehakte peterselie.
7. Lekker met gekookte of gestoomde aardappelen.
2. Roerbak de selder en de schorseneren een paar minuten in dezelfde olie.
3. doe er het vlees weer bij. Giet er de bouillon bij en voeg er 1 koffielepel geraspte citroenschil aan toe.
4. Dek af en laat 20 tot 25 minuten zacht stoven, tot de schorseneren gaar zijn.
5. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Werk af met gehakte peterselie.
7. Lekker met gekookte of gestoomde aardappelen.