Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje van lentegroenten
PT30M
Stoofpotje van lentegroenten
Een heerlijk stoofpotje van lentegroenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje van lentegroenten te bereiden
Blancheer de tuinbonen even in water met een snuifje zout en koel ze in ijswater. Haal de witte velletjes eraf. Maak de artisjokken schoon met een scherp mes. Haal de bladeren weg tot enkel het hart overblijft. Snijd elk hart in vieren.
Stoof alle groenten, behalve de tuinbonen, samen met de knoflook en laurier kort aan in 2 eetlepels olijfolie. Giet de wijn erbij en kook het vocht in tot de helft. Voeg de groentebouillon toe en laat 10 minuten koken, tot het vocht voor de helft is ingekookt. Warm op het laatste moment de tuinbonen nog even mee.
Werk af met basilicum en besprenkel met de rest van de olijfolie.
Stoof alle groenten, behalve de tuinbonen, samen met de knoflook en laurier kort aan in 2 eetlepels olijfolie. Giet de wijn erbij en kook het vocht in tot de helft. Voeg de groentebouillon toe en laat 10 minuten koken, tot het vocht voor de helft is ingekookt. Warm op het laatste moment de tuinbonen nog even mee.
Werk af met basilicum en besprenkel met de rest van de olijfolie.